Andra självbearbetande aktiviteter

Självbearbetande aktiviteter är vårt samlingsnamn för de aktiviteter och kurser vi erbjuder våra medlemmar. Alla kurser och aktiviteter har som huvudsyfte att hitta nya vägar till läkning. Vi vet att alla människor är olika och behöver olika metoder och olika typer av verktyg. Det kan också vara så att man ibland behöver hitta nya verktyg för att komma vidare i en påbörjad process. Därför försöker vi erbjuda så många olika typer av självbearbetande aktiviteter som möjligt och erbjuder grupper som fokuserar på kropp och känsla. Ofta är det medlemmar som tipsar om några aktiviteter.

Alla grupper leds av professionella instruktörer som Humlegården köper in. Tillsammans med instruktören skräddarsyr vi ett upplägg som är specifikt anpassat för medlemmarna. Våra självbearbetande aktiviteter och stödgrupper startar igång processer. Det är det de är till för. Eftersom vi håller alla självbearbetande aktiviteter i våra egna lokaler och enbart för medlemmar kan deltagarna vara helt ärliga till sig själva och i sina reaktioner.  Det finns alltid möjlighet att gå undan och prata med någon om det blir jobbigt och det går bra att stanna kvar en stund efteråt och återkoppla eller kontakta Humlegården någon dag efteråt om det finns behov för det.

Exempel på självbearbetande aktiviteter vi haft är: Feministiskt självförsvar, Yoga, symbolmålning och skrivkurs. Dessa bearbetningsaktiviteterna är projektbaserade, Socialstyrelsen.

Under fliken ”Aktuellt” kan du se vad som erbjuds inom den närmsta framtiden.