Kroppsorienterad traumaterapi, åtta måndagar med start 9 sept 2019

Under hösten erbjuds kursen kroppsorienterad traumaterapi.

Kursen innehåller åtta träffar och startar upp vecka 37, den 9 september och fram till V 44, den 28 oktober.

Att återerövra kroppen – kroppsorienterad traumaterapi som en väg mot tillfrisknande efter traumatiska upplevelser som har/kan ha, påverkat oss människor på djupet. Vi kan uppleva allt ifrån smärta och ångest till otrygghet och svårigheter i att vara närvarande. Trauma kan också få oss att ifrågasätta vem vi är och varför vi är här. Kroppen är central för läkningen efter trauma och övergrepp. Kursledaren Nette Strunge är leg fysioterapeut och kroppsorienterad traumaterapeut och hon arbetar med många olika metoder som till exempel Resursorienterad Färdighetsträning, Basal Kroppskännedom, QiGong och TRE – Trauma Releasing Exercises. I gruppen kommer Ni tillsammans att utforska vilka rörelser och övningar som bäst hjälper var och en att landa, balansera spänningar i kroppen och att återupprätta Dina egna gränser igen. Fokus kommer att ligga på att hitta rätt dosering av övningarna, så det Vi gör, hjälper Dig att vara närvarande i nuet och sker på Dina villkor. Kursen innehåller åtta träffar. Varmt välkommen till gruppen!

Som vanligt är kursen i Humlegårdens lokaler och det kostar inget extra. Det enda som krävs är att Du är medlem i Stödcentrum Humlegården.

Varje måndag kl 14:30-16:30 under V 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 o 44.

Är Du intresserad av att delta eller har frågor och vill veta mer, kanske vill Du bli medlem, kontakta oss på: 031-13 14 17 eller ring/sms: 0703-13 26 94 eller meila: info@stodcentrumhumlegarden.se så ger vi mer information, svarar på frågor. Och, vill Du bli medlem så bokar vi tillsammans en tid för ett Välkomstsamtal.